Marţi, 26 iul 2016

Line-up final la ediţia aniversară POSADA ROCK 2016

ALTERNOSFERA, COMA, ALTAR, TROOPER, UNTOLD FAITH, FOR THE WICKED şi TRANS EXPRESS se alătură nord irlandezilor de la THERAPY? şi germanilor de la RAGE, completând astfel lineup-ul ediţiei aniversare de 30 de ani a Festivalului Posada Rock, care va avea loc în perioada 2-4 septembrie la Câmpulung Muscel.

ALTERNOSFERA, trupa de rock alternativ înfiinațată în anul 1998 în Republica Moldova a devenit, de-a lungul timpului, una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe din peisajul muzical românesc. Formația are la activ 5 albume și un EP, iar cel mai recent material discografic este „Haosoleum”, lansat în octombrie 2015.
În 2016, trupa a fost desemnată “Best Romanian Alternative Rock Band”, pentru anul 2015, în urma unui concurs anual organizat de Metalhead.ro, titlu obținut deja pentru al treilea an, consecutiv. De asemenea, în cadrul aceluiași concurs, “Haosoleum” a fost desemnat “Best Romanian Alternative Album 2015”.
Concertele Alternosfera sunt recunoscute ca fiind o explozie de energie, un dialog între trupă şi public.

COMA s-a înfiinţat în anul 1999, în Bucureşti, ca grup de nu metal, reunind foşti membri ai trupelor Daft Allison şi Ska Burger. „Nu vreau fetiţo casa”, „Bruce Lee vs Vandam”. „În mine în şoaptă”, „Stai”, „Coboară-mă-n rai”, “Cântă-mi povestea”, „Chip”, „Document” sunt doar câteva dintre cele mai iubite piese ale formaţiei.
De la înfiinţare până în prezent, trupa a susţinut zeci de concerte în România şi a fost prezentă la multe festivaluri importante, precum Bestfest, Penisula, Coke Live, Stuffstock şi a deschis concertele unor trupe/artişti precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

Înfiinţată la Cluj-Napoca, formaţia ALTAR s-a impus încă de la primele apariţii live ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock din România. Promotoare a muzicii de atitudine, ALTAR a scris un important şi consistent capitol din istoria muzicii rock româneşti, editând două EP-uri şi cinci albume, concertând cu succes în toată ţara, fiind nominalizată şi desemnată în repetate rânduri de către public şi presa de specialitate drept cea mai bună trupă rock românească.
ALTAR a bifat numeroase participări în cadrul evenimentelor şi festivalurilor de anvergură din tară şi nu numai: Skip Rock, Peninsula, Posada, Rock’n Iaşi, Bucovina Rock Castle, Sziget Festival - Ungaria ,Wacken Open Air – Germania.
Pentru concertele din 2016, ALTAR pune în scenă „Rapsodia Românească”, un show rock modern, cu inserţii electro şi etno-folclorice, proiecţii video dinamice, un adevărat spectacol audio-vizual de calibru internaţional .

TROOPER este o formaţie de heavy metal care se bucură de aprecierea şi susţinerea fanilor, dar şi a presei de specialitate. Trupa are o activitate de 20 de ani, timp în care a lansat şapte albume de studio, a susţinut peste 500 de concerte în faţa a mai mult de 600.000 de oameni. Dar TROOPER nu înseamnă doar cifre: înseamnă muzică de calitate făcută cu dăruire şi din pasiune pentru iubitorii rockului autohton.
De-a lungul carierei, formaţia a cântat pe aceeaşi scenă cu Scorpions, Iron Maiden, Judas Priest, Europe, Nazareth, Manowar, Rasmus, Prodigy, Whitesnake, W.A.S.P. etc.
TROOPER pregateşte un nou album ce va purta numele „În ziua a opta” şi este programat să apară în noiembrie 2016.

Trupa clujeană FOR THE WICKED este una dintre cele mai interesante şi ambiţioase apariţii pe scena metal din România, dovadă fiind câştigarea a numeroase premii importante în primul an de la înfiinţare (2015): „Best Metal Newcomer” la Metalhead Awards, premiul Low5Bass Studio la GBOB România şi, bineînţeles, marele premiu la Posada Rock 2015.
Deşi e formată din tineri muzicieni, FOR THE WICKED vine cu un metalcore modern, combinând riffuri grele, voci agresive şi refrene catchy, totul îmbrăcat într-o producţie la standarde internaţionale.

UNTOLD FAITH e o trupă de metal progresiv originară din Carei, care s-a înfiinţat în 2010. Stilul abordat de formţie se încadrează undeva între technical thrash metal şi „progressive metal”, combinate cu elemente de groove. În anul 2015 au câştigat Premiul I la festivalul concurs Posada Rock din Câmpulung Muscel, iar în anul 2014 au câştigat semifinala Vest pentru Wacken Metal Battle din Timişoara.
În prezent, trupeşii se pregătesc să lanseze primul EP oficial, intitulat „Prologue: Flatline”, care va conţine trei piese, şi un album conceptual.

TRANS EXPRESS, originară din Cluj-Napoca, a fost formată în 1987, în acelaşi an câştigând Marele Premiu la Top T Buzău, Marele Premiu la Constelaţii Rock Rm.Vâlcea, dar mai ales Premiul 1 la secţiunea interpretare la festivalul Posada Rock. De-a lungul timpului, trupa a cunoscut mai multe schimbări atât în componenţă, cât şi în stilul muzical abordat - din heavy metal în hard rock/clasic rock -, continuând să suţină concerte la cele mai importante evenimente muzicale, depăşind momentele dificile cu care s-au confruntat membrii formaţiei. După 29 de ani, TRANS EXPRESS se întoarce la Câmpulung Muscel pentru un recital unicat.

Festivalul POSADA ROCK 2016 este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Muscel, este proiect prioritar al Ministerului Culturii şi se va desfăşura în perioada 2-4 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel. Un spaţiu destinat campării va fi amenajat în imediata vecinătate a zonei care găzduieşte festivalul. Camparea va fi gratuită pentru deţinătorii de bilet sau abonament.

Biletele şi abonamentele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Agenţiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman, IQ BOX - partener Telekom, reţeaua de magazine Say - partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara) şi la Hard Rock Cafe Bucureşti.
Online puteţi plăti cu cardul, PayPal, pe factura de abonament Vodafone şi Orange, prin ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în ţară sau prin OP.

Biletele şi abonamentele au următoarele preţuri:

  • 20 lei biletul pentru o zi
  • 45 de lei abonamentul pentru cele trei zile de festival.

Galerie de imagini

Înapoi