Posada ROCK 2022 > Line-up

Înființată în 1988, PARADISE LOST a depășit rapid underground-ul și într-un interval de numai câțiva ani a lansat trei albume – ”Gothic” (1991), ”Shades of God” (1992) și ”Icon” (1993) – care au schimbat decisiv peisajul muzical de gen și au influențat multe dintre trupele care domină acum scena metal mondială. Evoluând în permanență, de la death/doom la gothic și chiar mainstream metal, PARADISE LOST a trecut cu multă eleganță prin diverse genuri, lăsând în urmă hit-uri pe cât de diferite, pe atât de inconfundabile  -  ”As I Die”, ”True Belief” sau ”One Second” sunt doar câteva dintre piesele care au încântat milioane de fani. În ultimii ani, trupa s-a întors la rădăcini prin intermediul câtorva materiale discografice marcate de un sound old-school. Aflată constant în topurile celor mai carismatice trupe live, PARADISE LOST va oferi un recital de excepție la Posada Rock 2022 în seara de sâmbătă, 3 septembrie, aducând la Câmpulung experiența acumulată în cei peste 30 de ani petrecuți pe marile scene ale lumii.

VENOM vin din Marea Britanie, sunt o parte esențială din istoria New Wave of British Heavy Metal și tăticii black metal-ului. Când era la școală, în anii 1970, bassistul și vocalistul Cronos și-a dorit trupa supremă - mai controversată decât Black Sabbath, mai zgomotoasă decât Motőrhead, cu efecte pirotehnice mai tari decât Kiss și îmbrăcată în haine de piele cu ținte mai ceva decât Judas Priest. Primele albume – Welcome to Hell (1981) și Black Metal (1982) – au influențat în mod decisiv nașterea curentului thrash și a altor genuri de metal extrem. După mai bine de 40 de ani de la înființare și 15 albume de studio, VENOM continuă să fie o forță și pe scenă și va demonstra asta ca headliner al serii de vineri, 2 septembrie, la Posada Rock!

THE EXPLOITED s-au înființat în Edinburgh în 1980 și s-au lansat un an mai târziu cu ”Punk’s Not Dead”, care a fost desemnat albumul independent al anului. Au urmat alte discuri care i-au propulsat în topuri, apariții TV scandaloase și lungi turnee britanice și internaționale. De-a lungul carierei care se întinde peste mai bine de 4 decenii, punkerii scoțieni au rămas credincioși stilului care i-a consacrat – o muzică explozivă, rebelă, fără regrete și compromisuri, cu versuri acoperind deseori subiecte sociale sau politice, pline de atitudini anti-autoritare sau anti-război. THE EXPLOITED îmbină street punk, hardcore și crossover thrash și au influențat trupe mari, precum Metallica și Anthrax, iar piesele lor au fost preluate, printre alții, de Slayer sau Ice-T.

Din aceeași generație, dar venind din Anglia, fac parte și THE TOY DOLLS, reprezentanții unui alt fel de punk, mai vesel, dar nu lipsit de aceeași energie molipsitoare. Cunoscuți pentru stilul degajat, care amestecă frenezia punk-ului cu virtuozitatea și parodia (au făcut coveruri după ”The Final Countdown”, dar și după ”Livin’ La Vida Loca”!), THE TOY DOLLS sunt absolut redutabili în concert, unde cei trei membri ai trupei oferă un show total.

Cu 9 albume de studio plus două discuri live, THE HAUNTED și-au creat în cei aproape 26 de ani de carieră o reputație solidă pe aglomerata scenă metal din Gothenburg, reușind apoi să capete statutul de trupă internațională, cu turnee în Europa și în afara ei. În 2014, THE HAUNTED a trecut la un nou nivel prin cooptarea chitaristului Ola Englund, care între timp a devenit unul dintre cei mai celebri YouTuberi din zona metal, cu peste 700.000 de followeri, declarat Best Internet Personality doi ani la rând de publicația Total Guitar. THE HAUNTED și-au păstrat locul special pe scena metal mondială, datorită unui public fidel deschis la minte, muzicienilor talentați care fac parte din trupă, dar și flerului de care au dat dovadă cu fiecare album lansat la timpul potrivit. La asta se adaugă și două Grammy-uri suedeze, prin care prestigioasa industrie muzicală scandinavă a recunoscut meritele trupei care îmbină elemente de thrash, melodic death și groove metal.

PERSEFONE e trupa care a pus Andorra pe harta metal-ului. Înființată acum 20 de ani în micuțul stat de la granița franco-spaniolă, trupa și-a depășit rapid condiția de newcomer, fiind considerate în prezent una dintre cele mai importante trupe de prog din Europa. Noul album, Metanoia, a fost lansat la începutul acestui an și oferă o călătorie muzicală complexă, cu invitați importanți, printre care Einar Solberg (Leprous). PERSEFONE vor cânta la Posada Rock pe 2 septembrie, aducând la Câmpulung sound-ul progressive metal modern și inspirat.

Din același film sunt și WHITE WALLS, trupa românească a momentului în materie de prog. Băieții sunt deja la al treilea recital în cadrul Posada Rock, de data asta venind la Câmpulung ca să prezinte cel mai recent album al lor, Grandeur.

BUCOVINA nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru metaliștii români, mari amatori de folk metal infuzat cu elemente de black și heavy. Ieșenii revin și ei la Posada cu un show plin de energie, spre deliciul publicului.

LUPU’ CEL RĂU vine pentru prima oară la Câmpulung (deși o parte din membrii săi au mai fost la Posada cu alte trupe în recital) și promite un recital în forță de heavy metal cu accente moderne.

RECYCLE BIN sunt și ei în premieră la Posada Rock, unde sărbătoresc 15 ani de la înființare aducând pe scenă energia stilului ska combinată cu agresivitatea punk.

GUNSHEE sunt instrumentiștii virtuoși care au câștigat Marele Premiu la ediția de anul trecut a festivalului și care se întorc anul acesta la Câmpulung ca să demonstreze că au meritat votul juriului.

Pe lângă acestea, la Posada Rock vor cânta în concurs 10 trupe underground – Doomsday Astronaut, Exterminator, Magnetic, Mors Silens, Reverse the Moment, Taking Back August, The Hidden Jester, Unity of Opposites, Vorkuttah și Zgripsorum.

Program

Vineri, 2 septembrie

15:00 – Open Doors

Concurs
15:30 - EXTERMINATOR
16:00 - DOOMSDAY ASTRONAUT
16:30 - ZGRIPSORUM
17:00 - MAGNETIC
17:30 - TAKING BACK AUGUST

Recital
18:15 - GUNSHEE
19:30 - WHITE WALLS
21:00 - PERSEFONE
22:30 – VENOM
Afterparty

Sâmbătă, 3 septembrie

15:00 – Open Doors

Concurs
15:30 - FITTONIA
16:00 - REVERSE THE MOMENT
16:30 - VORKUTTAH
17:00 - MORS SILENS
17:30 - UNITY OF OPPOSITES

Recital
18:15 - LUPU’ CEL RĂU
19:30 - BUCOVINA
21:00 - THE HAUNTED
22:30 - PARADISE LOST
Afterparty

Duminică, 4 septembrie

15:00 – Open Doors
15:30 - Gala Laureaților
16:30 - Premiul III
17:00 - Premiul II
17:30 - Premiul I
18:00 - Marele Premiu

Recital
19:00 - RECYCLE BIN
20:00 - THE TOY DOLLS
22:00 - THE EXPLOITED

Galerie de imagini