Despre

Posada Rock este cel mai vechi festival de muzică rock din România .

Festivalul are loc în Câmpulung Muscel, un oraș situat la o altitudine de 580 – 600 m, la 150 km distanță de București (aproximativ două ore de condus). Orașul are o suprafață de 11,7 km pătrați și o populație de aproximativ 40.000 de locuitori. Câmpulungul este încărcat de istorie, aici funcționând prima capitală a Țării Românești și, tot aici, fiind redactat primul document oficial în limba română: scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner.

Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, în perioada comunistă. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti.

De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formații ale rock-ului autohton, festivalul reușind, în același timp să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.

În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formațiile rock din underground-ul românesc, dar, a devenit și un respectat festival internațional de rock, la Câmpulung Muscel concertând nume importante ale rock-ului mondial.

În prezent, festivalul Posada Rock se desfășoară pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în primul weekend din luna septembrie, fiind organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.