Marţi, 9 aug 2022

Line-up final pentru Posada Rock 2022

VENOM și PERSEFONE, plus 5 trupe românești valoroase, completează line-up-ul Posada Rock Festival 2022, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în perioada 2-4 septembrie!

VENOM vin din Marea Britanie, sunt o parte esențială din istoria New Wave of British Heavy Metal și tăticii black metal-ului. Când era la școală, în anii 1970, bassistul și vocalistul Cronos și-a dorit trupa supremă - mai controversată decât Black Sabbath, mai zgomotoasă decât Motőrhead, cu efecte pirotehnice mai tari decât Kiss și îmbrăcată în haine de piele cu ținte mai ceva decât Judas Priest. Primele albume – Welcome to Hell (1981) și Black Metal (1982) – au influențat în mod decisiv nașterea curentului thrash și a altor genuri de metal extrem. După mai bine de 40 de ani de la înființare și 15 albume de studio, VENOM continuă să fie o forță și pe scenă și va demonstra asta ca headliner al serii de vineri, 2 septembrie, la Posada Rock!


PERSEFONE e trupa care a pus Andorra pe harta metal-ului. Înființată acum 20 de ani în micuțul stat de la granița franco-spaniolă, trupa și-a depășit rapid condiția de newcomer, fiind considerate în prezent una dintre cele mai importante trupe de prog din Europa. Noul album, Metanoia, a fost lansat la începutul acestui an și oferă o călătorie muzicală complexă, cu invitați importanți, printre care Einar Solberg (Leprous). PERSEFONE vor cânta la Posada Rock pe 2 septembrie, aducând la Câmpulung sound-ul progressive metal modern și inspirat.

Din același film sunt și WHITE WALLS, trupa românească a momentului în materie de prog. Băieții sunt deja la al treilea recital în cadrul Posada Rock, de data asta venind la Câmpulung ca să prezinte cel mai recent album al lor, Grandeur.

BUCOVINA nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru metaliștii români, mari amatori de folk metal infuzat cu elemente de black și heavy. Ieșenii revin și ei la Posada cu un show plin de energie, spre deliciul publicului.

LUPU’ CEL RĂU vine pentru prima oară la Câmpulung (deși o parte din membrii săi au mai fost la Posada cu alte trupe în recital) și promite un recital în forță de heavy metal cu accente moderne.

RECYCLE BIN sunt și ei în premieră la Posada Rock, unde sărbătoresc 15 ani de la înființare aducând pe scenă energia stilului ska combinată cu agresivitatea punk.

GUNSHEE sunt instrumentiștii virtuoși care au câștigat Marele Premiu la ediția de anul trecut a festivalului și care se întorc anul acesta la Câmpulung ca să demonstreze că au meritat votul juriului.

Cele 7 trupe de mai sus se alătură line-up-ului internațional al ediției din acest an, format deja din PARADISE LOST, THE HAUNTED, THE EXPLOITED ȘI THE TOY DOLLS.

Pe lângă acestea, la Posada Rock vor cânta în concurs 10 trupe underground – Doomsday Astronaut, Exterminator, Magnetic, Mors Silens, Reverse the Moment, Taking Back August, The Hidden Jester, Unity of Opposites, Vorkuttah și Zgripsorum.

Pentru că apreciem răbdarea cu care ați așteptat line-up-ul final, abonamentele revin la 300 de lei până pe 16 august și pot fi achiziționate online direct de pe pagina festivalului www.posadarock.com, din rețeaua www.iabilet.ro sau de pe pagina de Facebook a eventului. Cei care au achiziționat recent abonamente la prețul de 350 de lei pot solicita la intrare un voucher în baza căruia își pot alege la fața locului un tricou din merchandise-ul oficial al festivalului. În apropierea datei începerii festivalului vor fi disponibile online și bilete pentru o zi. Dacă evenimentul nu va fi sold out, acestea se vor găsi și la intrare în perioada festivalului..

Și anul acesta festivalul oferă spațiu de campare gratuit, dotat cu toalete ecologice, apă curentă și dușuri calde. De asemenea, în incinta festivalului va fi organizat un loc de joacă generos, în care se vor desfășura ateliere educaționale și activități recreative pentru copiii și tinerii prezenți la Câmpulung Muscel.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Înapoi