Luni, 27 feb 2023

SOEN și CRYPTOSIS la Posada Rock 2023!

SOEN, senzația actualului val de progressive metal european, și CRYPTOSIS, îndrăzneți reprezentanți ai curentului cyber-thrash, sunt noile nume adăugate pe afișul ediției din acest an a Festivalului Posada Rock, care va avea loc în perioada 1-3 septembrie 2023 pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

Pornit în 2010 ca un supergrup format din foști membri ai unor trupe mari, precum Opeth sau Testament, SOEN a performat fulminant în ultimul deceniu, devenind una dintre cele mai apreciate trupe de prog metal la ora actuală. Componența formației este internațională și s-a cristalizat în Suedia, la Stockholm, în jurul lui Martin Lopez (tobe), Joel Ekelöf  (voce) și Lars Enok Åhlund (chitară și clape), cărora li s-au adăugat în 2018 canadianul Cody Lee Ford (chitară) și în 2020 ucraineanul Oleksii “Zlatoyar” Kobel (bass). Stilul trupei a evoluat și s-a închegat într-un sound propriu, inconfundabil, culminând cu ”Imperial” (2021), al cincilea album de studio, apreciat de critica de specialitate și adorat de fani. Anul trecut, SOEN a lansat ”Atlantis”, o bijuterie sonoră înregistrată live, în care piesele lor consacrate au fost reorchestrate și reinterpretate cu ajutorul unui cvartet de coarde și al altor invitați.
Pe 1 septembrie 2023, SOEN urcă pentru a treia oară pe scena Posada Rock Festival, onorând astfel promisiunea de a reveni pe care au făcut-o fanilor din România, care i-au primit de fiecare dată cu căldură și entuziasm.

CRYPTOSIS e un trio din Olanda, care a debutat în urmă cu 10 ani, sub numele Distillator, titulatură sub care a lansat două albume de old school thrash. În 2020, trupa a făcut un upgrade consistent, atât de nume, cât mai ales de stil, introducând elemente de progressive metal. ”De la Rush la Dimmu Borgir – progressive, death, thrash old school, dar și modern, cu ceva influențe de black”, explică Laurens  Houvats, vocalistul și chitaristul trupei. CRYPTOSIS au lansat în 2021 albumul ”Bionic Swarm”, care s-a bucurat de recenzii la superlativ, fiind considerat unul dintre cele mai bune produse discografice recente ale genului.

Pe 2 septembrie, CRYPTOSIS cântă în premieră la Posada Rock Festival, unde promite un recital de excepție la debutul trupei în fața publicului din România.

SOEN și CRYPTOSIS se adaugă headlinerului SODOM pe afișul Festivalului Posada Rock 2023. Alte nume mari internaționale în recital vor fi anunțate în perioada următoare. Nu va lipsi competiția în care 10 trupe din underground vor concura pentru premii consistente, Posada Rock având statutul de cel mai important festival concurs din țară.

Abonamentele PRESALE pentru cele trei zile de festival sunt încă disponibile în rețeaua iabilet.ro prețul promoțional de 245 de lei. Abonamentul se va scumpi în perioada imediat următoare, odată cu anunțarea altor headlineri. Grăbiți-vă să profitați de promoție!

În cazul în care evenimentul nu va fi SOLD-OUT, pe perioada festivalului vor fi disponibile la intrare abonamente și bilete pentru o zi la prețuri care vor fi anunțate cu câteva zile înainte.
La toate prețurile de mai sus se adaugă comisionul de ticketing.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Înapoi