E-AN-NA

Formaţia a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod, din dorinţa celor doi tineri muzicieni să înfiinţeze o trupă de folk metal. În scurt timp sunt co-optaţi Dragoș (bass),  Alex (chitară - fost coleg in Prohod, WarChant) şi Paul (tobe).  Recent s-a alăturat şi Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa. Din iunie 2016 Edwin ia o pauză, din motive personale şi independente de trupă. Tot atunci, care urmare, intră în trupă Ioana Popescu (clape), o talentată pianistă, studentă la Conservatorul din Braşov.

Cu un folk-metal combinând o abordare clasică a genului, cu elemente tradiţionale românesti şi pasaje de metal modern, primele patru single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil in mediul online,  cele patru videouri cumulând peste 200.000 vizualizări pe Youtube. Fără surpriză, trupa a fost nominalizată la titlul de ‘’Best metal newcomer’’ în cadrul Metalhead Awards 2015, obţinând locul 2.

Conceptul ‘’E-an-na’’ reprezintă o lume în principiu metafizică,  în care nu guvernează legile universale din lumea noastră, legi care aduc doar haos şi distrugere. E o lume făurită pentru cei care vor să se despartă de entropie şi de orice gând negativ, pentru a se putea dedica în totalitate lucrurilor productive. E o lume pentru cei care vor să-şi urmeze calea, fără a fi abătuţi de la ea din motive mărunte.

Galerie de imagini

 

Alte trupe