GUERRILLAS

Facebook   Youtube   Website  

Fondata in 2002 la Cluj-Napoca, Guerrillas este una din cele mai reprezentative formatii a miscarii hardcore-metal din Romania, avand la activ o serie impresionanta de concerte. Influentata de trupe ca Sepultura, Soulfly si Biohazard, muzica lor se defineste prin riff-uri puternice de thrash combinate cu breakdown-uri grele si voci explozive, exprimind o atitudine hardcore autentica.

In 2004, Guerrillas a lansat primul material discografic, demoul intitulat “First Strike”. In perioada urmatoare Guerrillas sustine numeroase concerte in Romania, dar si aparatii la principalele festivale de profil. Formatia a avut primul sau concert inafara Romaniei in 2006 la Hunderground Feszt, Ungaria. De asemenea, trupa a cantat in deschidere la formatii cum ar fi : Sepultura, Born From Pain, Blind Myself si Ektomorf.

In 2008 lanseaza primul album “Guerrilla Spirit”, urmat de o serie de concerte in Romania si Ungaria (“Guerrilla Spirit Tour” ca headliner si “Allied Force Tour“ impreuna cu Superbutt).

Videoclipul piesei “Full Force“ este lansat in 2009, dupa care au loc primele turnee europene: “First European Tour 2009“ (Ungaria, Slovacia, Cehia si Germania) si “Balkan Assault Tour 2009“ (Romania, Bulgaria, Macedonia si Serbia).

In 2010 si 2011 Guerrillas sustine concerte de club si participa la festivale in Romania si Europa de Vest (Ungaria, Serbia, Cehia, Slovacia, Germania si Olanda) ca headlineri, dar si alaturi de formatii precum Pro-Pain, Cadaveres, Superbutt, Insane, Born From Pain, First Blood, The Haunted, Cataract, Madball, Skindred si altele.

In 2012 trupa lanseaza EP-ul “Together Forever Stronger”, alaturi de videoclipul piesei cu acelasi nume, urmat de o serie de concerte de promovare atat in tara, cat si in Ungaria si Germania. In perioada 2013 - 2014 formatia a suferit mai multe schimbari de componenta, iar in 2015 Guerrillas a inceput lucrul la un nou material discografic, alaturi de noii membrii.

In octombrie 2016 a fost lansat LP-ul “The Fire Revolution”. Materialul discografic a fost inregistrat, mixat si masterizat la Live Set Studio din Cluj-Napoca. Alaturi de Commandante si Jenci si-au adus contributia atat la partea de compozitie, cat si la partea de interpretare doi tineri chitaristi: Blunt si Moga, iar versurile au fost realizate intr-o excelenta colaborare cu Mistah White. Conceptul grafic a fost realizat de Fetyko Gabor. Primele doua single-uri de pe album lansate ca videoclip, respectiv lyric video, sunt “The Curse” si “Time to Rock'n'Roll”. Pana in prezent acest LP a fost promovat in Romania, prin concerte de club si festivaluri de gen. In perioada urmatoare obiectivul Guerrillas este promovarea la nivel international al LP-ului “The Fire Revolution”.

Formula actuala Guerrillas:

Commandante – bass si voce,
Blunt – chitara,
Moga – chitara,
Jenci – tobe si
Mistah White invitat special la voce.

Galerie de imagini

 

Alte trupe