Lion's Roar

Facebook  

Lion's Roar este o trupă de heavy metal simfonic din Cluj Napoca si una dintre cele mai noi si ambitioase aparitii de gen din România. Este un melanj de power symphonic melodic metal cu voce de operă masculină - bariton.

Conceptul a fost elaborat de Liviu Sorescu începând cu anul 2004, inspirat de precedente realizări asemănătoare de gen, începând cu combinațiile pop rock și simfonic, ca exemplu, Freddie Mercury și Montserrat Caballe, Pavarotti and Friends, continuând cu Metallica și orchestra simfonică din San Francisco, și evident, cea mai puternică influență fiind Nightwish.

Lion's Roar a debutat public în anul 2017 în cadrul preselecțiilor Eurovision Romania cu piesa “I Set You Free”, www.youtube.com/watch?v=e0-CExI1mOw.

Lion's Roar a participat din nou la preselecția Eurovision 2018 și s-a calificat în semifinale. Aceasta a avut loc la Turda în salina Turda într-o ambianță spectaculoasă, unde Lion's Roar au avut o prestație scenică pe măsură www.youtube.com/watch?v=SV44Powu3fI

Actuala componenta s-a format începând cu toamna anului 2015, când au fost cooptați chitariștii Dragoș Geomolean și Tudor Berbecaru. Au urmat claviaturista Oana Dumitrescu, basistul Zoltan Sebestyen și ultimul venit în trupă în martie 2018 fiind toboșarul Vlad Someşan.

Componenta Lion's Roar:

  • Liviu Sorescu - voce
  • Dragoș Geomolean - chitară
  • Tudor Berbecaru - chitară
  • Oana Dumitrescu - clape
  • Zoltan Sebestyen - bas
  • Vlad Someşan - tobe

Liviu Sorescu - absolvent al Academiei de muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, licențiat în pian și cu studii private de canto clasic cu tatăl său. A crescut într-o familie de muzicieni, ambii părinti fiind muzicieni profesioniști - tatăl profesor de canto, iar mama coristă în corul Filarmonicii de Stat Cluj Napoca.

Dragoș Geomolean - este un autodidact în ale chitării, foarte ambițios, reușește să surprindă prin atitudinea impresionantă și energică pe scenă, precum și prin abilități tehnice și interpretative deosebite în ceea ce privește cântatul la chitară.

Tudor Berbecaru - un copil precoce al chitării, de doar 17 ani, susține cu succes partituri de chitară de virtuozitate, mult peste vârsta lui, pasaje grele din Metallica, Children of Bodom și Megadeth fiindu-i floare la ureche.

Oana Dumitrescu - o fire energică, pozitivă, trăiește intens și liber clipa, mereu zâmbitoare. Absolventă a Academiei de muzică Gheorghe Dima la pian, ca o coincidență interesantă, la același profesor de pian la care a absolvit și Liviu Sorescu. Este vorba de profesor universitar dr. Daniel Goiți, căruia amândoi îi poartă o adâncă și caldă recunoștință pentru inițierea în nivelul superior al muzicii.

Zoltan Sebestyen - absolvent al Academiei de muzică Gheorghe Dima la secția pedagogie. A preluat partitura de bas a echipei. E o fire calmă, melancolică și meditativă.

Vlad Someşan - absolvent al Liceului de Muzică din Cluj Napoca si al Facultăţii de geografie, este o fire in egală măsură energica si pozitivă, cu o bună dispoziţie debordantă, un toboşar extrem de talentat si ambiţios.

 

Galerie de imagini

 

Alte trupe