Rage

„Instituția de metal” RAGE este o parte importantă a scenei germane de heavy-metal formată la mijlocul anilor 80. Pe parcursul anilor, RAGE s-a consacrat drept una dintre cele mai de succes trupe ale genului Power Metal, abordând în compozițiile lor și elemente de metal progresiv și chiar muzică clasică.

În anul 1996 RAGE a fost prima formație de metal care a compus și înregistrat un album (“Lingua Mortis”) cu orchestră simfonică completă, urmat de “XIII”, considerat a fi unul dintre cele mai bune albume de Rock & Metal din toate timpurile. Formația a vândut de-a lungul carierei mai mult de 5 milioane de albume și a intrat în topurile mondiale de profil de peste 40 de ori.

“The Devil Strikes Again" este numele celui de-al 23-lea album de studio RAGE, lansat pe 10 iunie 2016 la Nuclear Blast Records. Cu acest material și cu un nou line-up format din Marcos Rodriguez (chitară), Vassilios “Lucky” Maniatopoulos (tobe), împreună cu eminenţa cenușie Peter "Peavy” Wagner (voce/bas), RAGE vine la Câmpulung Muscel pentru un recital în forţă.

 

Alte trupe