Rancorum

Facebook   Youtube   Website  

Membrii:

Călin - chitară | Nick - chitară | Liviu - voce | Gigi - tobe | Tiberiu - bass

Istoric

Proiectul RANCORUM a demarat în București la mijlocul lui 2014 ca un duo format din Nick - chitară și Gigi - tobe, doi foști colegi în trupa Sincarnate, care au continuat să împartă sala de repetiții ca efect al pasiunii celor doi pentru death-metalul anilor ‘90 care le-a ocupat adolescența și anii de studenție. După mai multe preluări de la greii death metalul-ului, au apărut și primele idei de piese, care au inceput să se concretizeze spre finalul lui 2015, după ce Nick a încetat colaborarea cu trupa Epileptic Outbreak, unde a fost activ aproape un an. În următorii doi ani mai multe compoziții au fost finisate și înregistrate ca demo, în același timp căutându-se instrumentiști pentru a întregi formula trupei și a urca pe scenă.

După multiple încercări, în aprilie 2018 s-a ajuns la structura completă a trupei, cu Liviu - voce, Tiberiu - bass și Călin - chitară. Mai târziu, în august, s-au încheiat înregistrarile celor 6 piese ale albumului de debut “THE VERMIN SHRINE”, care a fost lansat în format digital, pe 29 noiembrie și în format fizic pe 17 decembrie. Albumul a fost mixat si masterizat de Grand Way Studio și produs în colaborare cu Loud Rage Music.
Albumul e construit ca o călătorie sordidă în interiorul umbrelor sub forma unei audiograme a spiritului colectiv al acestei lumi, cangrenat între mizeria fricilor și construcțiile artificiale ale urii, totul fiind prezentat în stilul pragmatic al death-metalului.

Până în prezent trupa a susținut mai multe concerte în compania unor trupe autohtone sau din afara granițelor: Grave Desecrator, Fractal Universe, Kistvaen, Vathos, Clitgore, Eternal Fire.

Galerie de imagini

 

Alte trupe