SOEN

Proiect iniţial al unor foști membri din trupe celebre precum Opeth sau Testament, supergrupul SOEN îmbină complexitatea metalului progresiv cu feelingul melodic, iar rezultatul este de o coeziune surprinzătoare, mergând de la sonorităţi moderne până la o atmosfera retro care trimite la Pink Floyd. „La noi n-a fost vorba niciodată despre genuri, ci despre drumul pe care trebuie să-l parcurgem, atât din punct de vedere muzical, cât şi personal”, spune Martin Lopez, fondatorul şi bateristul trupei.

Comparaţi adesea cu legendarii Tool, SOEN se poziţionează pe unul dintre cele mai interesante culoare ale metalului progresiv contemporan, muzica lor fiind “melodică, heavy, complexă și foarte diferită de orice altceva”, așa cum este descrisă de fostul baterist Opeth.

Pe 3 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, SOEN promovează cel mai recent produs discografic, „Lykaia”, despre care co-fondatorul şi vocalistul trupei, Joel Ekelöf, spune că a fost înregistrat folosind cât mai mult echipamente analog, pentru a obţine un sunet rotund, organic.

Componența actuală a supergrupului este: Joel Ekelöf (voce), Martin Lopez (tobe) Stefan Stenberg (bass), Lars Åhlund (clape) și Marcus Jidell (chitară).

Galerie de imagini

 

Alte trupe