The Wax Road

Facebook   Website  

Fiind originari dintr-un oraș mic din Republica Moldova, Dan Timofei (Voce / Citară solo) și Victor Ceban (Tobe) au mers la singura școală de muzică din localitate. Mai târziu acolo l-au întâlnit pe Ion Tiuticov (Chitară ritm) iar după absolvire și-au făcut cunoștință cu Cristi Budac (Chitară bass) și împreună, pe 1 decembrie 2013, au format trupa The Wax Road.

În primavara anului 2014, în cadrul festivalului ”Drum Day Ungheni” își fac cunoștință cu Iaroslav Cojocaru – unul din organizatorii festivalului – acesta devenind în cele din urmă managerul formației. ”O trupă tânără şi cu o forţă de muncă de invidiat, The Wax Road s-a aruncat ca o furtună asupra industriei muzicale cu multe idei inedite, o campanie de strângere de fonduri bine pusă la punct şi o serie de şiretlicuri care să le permită să 􀃶e aproape de fani atât pe scenă, cât şi în afara ei.” – Geanina Chiricuţă, redactor șef la www.theintermission.ro

Sunetul trupei îmbină elemente din hard rock, modern blues rock, garage rock, stoner rock și psychedelic rock.

Albumul de debut ”Rambler in the dark” a fost lansat pe 1 decembrie 2016 și conține single-urile ”Let Me Feel”, ”Do Things Right” și ”Midnight Girl”.

Printre festivalurile la care au evoluat se enumeră: ”Electric Castle” (RO), ”In Da Wood” (MD), ”Rock'n'Iasi” (RO), ”Zilele Nordului” (RO), ”Prut Fest” (MD), ”Drum Day Hamburg” (DE) etc.

Pe lângă Concerte și Festivaluri, participă la concursul internațional ”GBOB” (Bătălia mondială a trupelor) clasându-se pe poziția a 3-a la Finala României.

Pe 1 decembrie 2016, trupa The Wax Road și-a lansat albumul de debut ”RAMBLER IN THE DARK”. Acesta a fost înregistrat la Must Music (Chișinău,R.M.), fiind o conlucrare cu producătorul Valentin Voluța.
Prima piesă din tracklist ”Let Me Feel” a fost lansată ca single pe 15 aprilie 2016 fiind urmată de altele două, ”Do Things Right” (6 iunie) și ”Midnight Girl” (21 iulie).

Albumul îmbină armonios Hard Rock-ul , nuanțele Blues Rock-ului modern, mesaje profunde și secții ritmice uriașe care-ți pulsează energia prin vene. Riff-urile musculoase ale piesei ”Let Me Feel”, sălbăticia Fuzz-ului din piese precum ”Fuzzy Air”, ”Midnight Girl” sau ”Do Things Right” cu solouri psychedelice la chitară, ne amintesc un pic de perioada frumoasă a anilor ’70, de trupe legendare precum Led Zeppelin, Black Sabbath sau Jimi Hendrix Experience, însă nu ne ancorează acolo. Trupa vine cu o abordare modernă.

Albumul este ca o călătorie plină de experiențe noi și pe alocuri neașteptate care nu te vor lăsa să te plictisești.

Unele piese sunt mai heavy, unele mai bluesy precum ”Love Car” sau ”Trolley Blues”, altele îmbină nuanțe de stoner, psychedelic și garage rock; vei fi purtat printr-un amalgam de stări și emoții. Iar ultima piesa din tracklist ”Rambler In The Dark” - a cărei denumire o poartă și acest album - te va duce în ambianța sa profundă și misterioasă pe care nu mai vrei s-o părăsești.

Galerie de imagini

 

Alte trupe