Marţi, 20 iun 2017

SOEN la Posada Rock 2017

În premieră în România, supergrupul suedez SOEN aduce sonorități progresive pe scena festivalului Posada Rock 2017!

Proiect iniţial al unor foști membri din trupe celebre precum Opeth sau Testament, supergrupul SOEN îmbină complexitatea metalului progresiv cu feelingul melodic, iar rezultatul este de o coeziune surprinzătoare, mergând de la sonorităţi moderne până la o atmosfera retro care trimite la Pink Floyd. „La noi n-a fost vorba niciodată despre genuri, ci despre drumul pe care trebuie să-l parcurgem, atât din punct de vedere muzical, cât şi personal”, spune Martin Lopez, fondatorul şi bateristul trupei.

Comparaţi adesea cu legendarii Tool, SOEN se poziţionează pe unul dintre cele mai interesante culoare ale metalului progresiv contemporan, muzica lor fiind “melodică, heavy, complexă și foarte diferită de orice altceva”, așa cum este descrisă de fostul baterist Opeth.
Pe 3 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, SOEN promovează cel mai recent produs discografic, „Lykaia”, despre care co-fondatorul şi vocalistul trupei, Joel Ekelöf, spune că a fost înregistrat folosind cât mai mult echipamente analog, pentru a obţine un sunet rotund, organic.

Componența actuală a supergrupului este: Joel Ekelöf (voce), Martin Lopez (tobe) Stefan Stenberg (bass), Lars Åhlund (clape) și Marcus Jidell (chitară).

SOEN este al treilea headliner anunţat la Posada Rock 2017, după DIRKSCHNEIDER şi EVERGREY. Surprizele vor continua însă, alte 6 formații urmând a fi anunțate în recital.

Festivalul Posada Rock 2017 este organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, este proiect prioritar al Ministerului Culturii şi se va desfăşura în perioada 1-3 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

Pe lângă recitalurile cu formații importante din țară și străinătate, festivalul își păstrează statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară, rampă de lansare pentru trupele tinere.

Structura orientativă a zilelor de festival va fi următoarea:

  • 1 septembrie: 5 formații în concurs și 3 formații în recital;
  • 2 septembrie: 5 formații în concurs și 3 formații în recital;
  • 3 septembrie: 4 formații în gala laureaților și 3 formații în recital.

Biletele şi abonamentele au următoarele preţuri:

PRESALE 1 (până la 15 iulie):  20 lei / zi sau 50 lei abonamentul pe 3 zile
PRESALE 2 (15 iulie - 31 august): 30 lei / zi sau 70 lei abonamentul pe 3 zile
LA INTRARE (1 - 3 septembrie):    40 lei / zi sau 100 lei abonamentul pe 3 zile

Acestea pot fi procurate direct de pe site, în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Agențiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman, IQ BOX - partener Telekom, reţeaua de magazine Say - partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara) și la Hard Rock Cafe București.

Online puteți plăti cu cardul, PayPal, pe factura de abonament Vodafone și Orange, prin ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în țară sau prin OP.

Un spaţiu destinat campării va fi amenajat în imediata vecinătate a zonei care găzduieşte festivalul. Camparea va fi gratuită pentru deţinătorii de bilet sau abonament.

Înapoi