Posada ROCK 2024 > Line-up

Înființată în 1980 la New Jersey, OVERKILL e una dintre cele mai de succes trupe grele de pe Coasta de Est a SUA, deseori numită ”Motörheadul thrash metal“, datorită influențelor de punk rock și New Wave of British Heavy Metal. În cei peste 40 de ani de activitate, americanii au fost lansat nu mai puțin de 20 de albume de studio și 3 înregistrări live, fiind unii dintre cei mai prolifici thrasheri. Anul trecut, OVERKILL a lansat ”Scorched”, unul dintre cele mai mature și rafinate albume din carieră, iar turneul de promovare a inclus show-uri în Europa, America de Nord și de Sud și Asia.

Aniversând anul acesta trei decenii de la înființare, SYMPHONY X  este considerată o trupă etalon în progressive metalul mondial. Cu un stil care îmbină elemente de neoclassical, symphonic, prog și power metal, cvintetul american are la activ opt albume de studio și unul live, dominând topurile de specialitate la fiecare apariție discografică. SYMPHONY X este o forță în concert, având turnee pe întreg globul în compania unor giganți precum Megadeth, Dream Theater, Nevermore și Anthrax.

BENEDICTION e una dintre trupele clasice ale death metalului ”made in the UK“, albumul de debut datând din 1990. Succesul internațional a fost atins un an mai târziu, cu cel de-al doilea disc, ”The Grand Leveller”, considerat unul dintre cele mai bune albume de old school death metal britanic din toate timpurile. După alte 6 produse discografice de studio și nenumărate turnee internaționale, BENEDICTION rămâne în lumina relectoarelor ca trupă emblematică a genului.

Format în Copenhaga în 2006, cvartetul danezo-suedez VOLA sfidează convențiile muzicale, combinând elemente electronice cu progressive metal. Cel mai recent album, ”Witness” (2021), a adunat peste 25 de milioane de ascultări pe platformele de streaming, fiind aclamat și de critica de specialitate. Anul trecut, VOLA a lansat un nou single, ”Paper Wolf”, care demonstrează încă o dată capacitatea trupei de a evolua și de a-și redefini soundul.

TEMIC este un supergrup internațional alcătuit relativ recent din muzicieni cunoscuți ai scenei prog: clăparul Diego Tejeida (Devin Townsend, Mike Portnoy’s Shattered Fortress, ex-Haken), chitarisul Eric Gillette (The Neal Morse Band, Mike Portnoy’s Shattered Fortress), tobarul Simen Sandnes (Shining, Arkentype) și vocalistul Fredrik Klemp (Maraton, 22). Albumul de debut, ”Terror Management Theory” (2023), s-a aflat în toate topurile de specialitate, fiind considerat ”progressive metalul melodic și modern pentru generația viitoare”.

PARASITE INC. îmbină soundul modern cu un vibe optzecist, rezultând un death metal melodic de calitate. Cel mai recent album al trupei, ”Cyan Night Dreams”, s-a clasat în topul 20 al albumelor lansate în Germania, iar aparițiile live energice au mărit considerabil numărul fanilor PARASITE INC.

OVERKILL, SYMPHONY X, BENEDICTION, VOLA, TEMIC și PARASITE INC. sunt doar primele trupe din lineup-ul Posada Rock 2024. În perioada următoare vom anunța și alte nume mari.

Galerie de imagini