Miercuri, 6 dec 2023

CRISTI GRAM (PHOENIX) revine la „ȘCOALA DE ROCK CÂMPULUNG” cu un nou masterclass de chitară

Cristi Gram, chitaristul formației Phoenix și artist oficial al cunoscutului producător de instrumente muzicale Ibanez, se întoarce la Câmpulung Muscel înainte de Crăciun pentru a susține cel de-al treilea masterclass de chitară.

Evenimentul face parte din proiectul  „Școala de Rock Câmpulung”, este organizat de Asociația Rock Culture cu sprijinul Muzeului Municipal Câmpulung și va avea loc la Secția de Istorie și Artă Plastică a acestuia (str. Negru Vodă, nr. 119) în trei zile consecutive, pe 20, 21 și 22 decembrie 2023, de la ora 18:00.

Accesul la masterclass este gratuit, la cele trei sesiuni fiind invitați să participe copii și tineri câmpulungeni, dar și alte persoane interesate de muzica rock și, în special, de chitară.

Primele două ediții ale masterclassului au avut loc în lunile iulie și septembrie ale acestui an și au fost găzduite cu generozitate de Muzeul Municipal Câmpulung, atât în aer liber, la Secția de Etnografie, cât și în spațiul spectaculos al Secției de Istorie și Artă Plastică. Evenimentele s-au bucurat de participarea unui număr mare de pasionați de chitară, majoritatea copii și adolescenți, dar și membri ai trupelor calificate în finala concursului Posada Rock. Aceștia au asistat la lecțiile teoretice și practice susținute de Cristi Gram, dar și la demonstrațiile de virtuozitate ale unuia dintre cei mai titrați chitariști din România.

La masterclassul din această lună, Cristi Gram va continua să prezinte tehnici de interpetare, adresate atât începătorilor într-ale chitarei, cât și celor care au căpătat deja experiență. Ca și la edițiile precedente, participanții vor putea dialoga cu muzicianul, evenimentul fiind unul interactiv. „M-am bucurat să văd atât de mulți tineri cu chitări la primele două masterclassuri și am profitat de asta ca să dau ocazia fiecăruia dintre ei să exerseze cu mine tehnicile pe care și-au dorit să le îmbunătățească. Urmează un an nou în care cu toții sperăm să fim mai buni și să excelăm în pasiunea noastră pentru muzică și chitară, așa că vă aștept într-un număr cât mai mare!”, declară Cristi Gram.

Masterclass-ul de chitară face parte din proiectul „Școala de Rock Câmpulung”, care urmărește transformarea municipiului muscelean într-o destinație relevantă pentru creația contemporană de muzică rock. Implementat de Asociația Rock Culture, organizatorul Festivalului Posada Rock, care aduce anual la Câmpulung Muscel mii de iubitori ai acestui gen muzical, proiectul propune transformarea unui eveniment punctual într-un demers de regenerare prin cultură a unei comunități cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural de excepție. Concursul asociat Festivalului Posada Rock este complementat de o serie de acțiuni, distribuite pe o perioadă mai mare, care să implice întreaga comunitate și comunitățile proxime, în special copiii și tineri.

Obiectivul general al proiectului este diversificarea ofertei culturale la nivel de comunitate, în Câmpulung Muscel. Obiectivele specifice urmăresc întărirea participării comunității locale la evenimente culturale de anvergură internațională, realizarea legăturii dintre valorile culturale locale și creația muzicală contemporană și creșterea impactului economic al culturii asupra comunității locale. Articularea unor acțiuni dedicate membrilor comunităților locale crește notorietatea acestor comunități și a potențialului cultural al acestora, ca vector pentru dezvoltare locală durabilă prin cultură. Perioada de implementare este de 15 luni (aprilie 2023 – iunie 2024) și cuprinde organizarea unor sesiuni de masterclass și de creație muzicală, pe lângă tradiționalul concurs dedicat trupelor underground.

Proiectul „Școala de Rock Câmpulung” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1 (cod proiect 31) – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”. Valoarea finanțării este de 189.840 de lei, fără TVA. Proiectul este cofinanțat de Primăria Câmpulung Muscel cu 25.000 de lei fără TVA, sumă destinată premiilor acordate în cadrul concursului Posada Rock 2023.

Date de contact: Asociația Rock Culture, contact@posadarock.com.

Înapoi