Miercuri, 19 iul 2023

„Școala de Rock Câmpulung” se lansează cu un masterclass de chitară susținut de Cristi Gram (Phoenix)

Luni, 24 iulie 2023, Asociația Rock Culture lansează la Câmpulung Muscel ambițiosul proiect „Școala de Rock Câmpulung”, printr-un masterclass de chitară susținut de cunoscutul muzician Cristi Gram, chitaristul formației Phoenix. Evenimentul este organizat cu sprijinul Muzeului Municipal Câmpulung și va avea loc la Secția Etnografie a acestuia (str. Republicii, nr. 5) în trei zile consecutive, după următorul program: luni, 24 iulie, ora 18:00; marți, 25 iulie, ora 18:00; miercuri, 26 iulie, ora 10:00.

Masterclass-ul este gratuit și se adresează atât copiilor și tinerilor musceleni, cât și altor persoane iubitoare de muzică, indiferent dacă e vorba de chitariști care vor să progreseze sau de oameni care încă nu au avut contact direct cu acest instrument, dar care sunt interesați de el.

În cadrul celor trei zile de masterclass de la Câmpulung, Cristi Gram va împărtăși cu cei prezenți magia chitării prin elemente de teorie muzicală, tehnici de interpretare și demonstrații de virtuozitate, dar vor putea și primi sfaturi practice despre alegerea instrumentului și a amplificatorului potrivit genului muzical pe care vor să-l abordeze, despre experiențe live și despre industria muzicală. În a treia zi de masterclass, pe 26 iulie, participanții care au chitări personale sunt încurajați să și le aducă pentru a lua parte la reprize de jam session alături de unul dintre cei mai buni chitariști din România.

Cristi Gram studiază chitara din 1986, de la vârsta de 13 ani, câștigând numeroase premii la concursurile naționale de profil și cântând în trupe de rock. Începând cu anul 2001 a fost chitarist al formațiilor Talisman, Awake și Phoenix, în aceasta din urmă activând din 2004 până în prezent. În 2009 a lansat „State of Mind“, un album instrumental de rock progresiv, iar în prezent lucrează la al doilea material discografic solo. Cristi Gram este artist oficial al cunoscutului producător de instrumente muzicale Ibanez.

Masterclass-ul de chitară face parte din proiectul „Școala de Rock Câmpulung”, care urmărește transformarea municipiului muscelean într-o destinație relevantă pentru creația contemporană de muzică rock. Implementat de Asociația Rock Culture, organizatorul Festivalului Posada Rock, care aduce anual la Câmpulung Muscel mii de iubitori ai acestui gen muzical, proiectul propune transformarea unui eveniment punctual într-un demers de regenerare prin cultură a unei comunități cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural de excepție. Concursul asociat Festivalului Posada Rock este complementat de o serie de acțiuni, distribuite pe o perioadă mai mare, care să implice întreaga comunitate și comunitățile proxime, în special copiii și tineri.

Obiectivul general al proiectului este diversificarea ofertei culturale la nivel de comunitate, în Câmpulung Muscel. Obiectivele specifice urmăresc întărirea participării comunității locale la evenimente culturale de anvergură internațională, realizarea legăturii dintre valorile culturale locale și creația muzicală contemporană și creșterea impactului economic al culturii asupra comunității locale. Articularea unor acțiuni dedicate membrilor comunităților locale crește notorietatea acestor comunități și a potențialului cultural al acestora, ca vector pentru dezvoltare locală durabilă prin cultură. Perioada de implementare este de 15 luni (aprilie 2023 – iunie 2024) și cuprinde organizarea unor sesiuni de masterclass și de creație muzicală, pe lângă tradiționalul concurs internațional de rock.

Proiectul „Școala de Rock Câmpulung” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1 (cod proiect 31) – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”. Valoarea finanțării este de 189.840 de lei, fără TVA. Proiectul este cofinanțat de Primăria Câmpulung Muscel cu 25.000 de lei fără TVA, sumă destinată premiilor acordate în cadrul concursului Posada Rock 2023.

Mai multe informații privind implementarea PNRR în România sunt disponibile pe: www.mfe.gov.ro/pnrr și www.facebook.com/PNRROficial.

Înapoi