Joi, 24 aug 2023

„Școala de Rock Câmpulung” continuă cu un nou masterclass de chitară susținut de Cristi Gram (Phoenix)

În perioada 1-3 septembrie 2023, cunoscutul muzician Cristi Gram, chitaristul formației Phoenix, revine la Câmpulung Muscel pentru un nou masterclass de chitară gratuit. Evenimentul face parte din proiectul  „Școala de Rock Câmpulung”, este organizat de Asociația Rock Culture cu sprijinul Muzeului Municipal Câmpulung și va avea loc la Secția de Istorie și Artă Plastică a acestuia (str. Negru Vodă, nr. 119) în trei zile consecutive, pe 1, 2 și 3 septembrie, de la ora 10:00.

Masterclass-ul este gratuit și se adresează atât copiilor și tinerilor musceleni, cât și membrilor trupelor calificate în finala concursului Posada Rock 2023 (care are loc în aceeași perioadă) și altor persoane iubitoare de muzică și pasionate de chitară.

Acesta este al doilea masterclass organizat în cadrul ”Școlii de Rock Câmpulung”, după cel care a avut loc în luna iulie 2023. Prima ediție s-a bucurat de un succes semnificativ, la ea participând un număr mare de copii și tineri, atât din Câmpulung, cât și din Târgoviște, Pitești sau București, cărora Cristi Gram le-a împărtășit elemente de teorie muzicală, tehnici de interpretare și demonstrații de virtuozitate, încurajându-i să își aducă chitările și să cânte alături de el.

Cristi Gram studiază chitara din 1986, de la vârsta de 13 ani, câștigând numeroase premii la concursurile naționale de profil și cântând în trupe de rock. Începând cu anul 2001 a fost chitarist al formațiilor Talisman, Awake și Phoenix, în aceasta din urmă activând din 2004 până în prezent. În 2009 a lansat „State of Mind“, un album instrumental de rock progresiv, iar în prezent lucrează la al doilea material discografic solo. Cristi Gram este artist oficial al cunoscutului producător de instrumente muzicale Ibanez.

Masterclass-ul de chitară face parte din proiectul „Școala de Rock Câmpulung”, care urmărește transformarea municipiului muscelean într-o destinație relevantă pentru creația contemporană de muzică rock. Implementat de Asociația Rock Culture, organizatorul Festivalului Posada Rock, care aduce anual la Câmpulung Muscel mii de iubitori ai acestui gen muzical, proiectul propune transformarea unui eveniment punctual într-un demers de regenerare prin cultură a unei comunități cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural de excepție. Concursul asociat Festivalului Posada Rock este complementat de o serie de acțiuni, distribuite pe o perioadă mai mare, care să implice întreaga comunitate și comunitățile proxime, în special copiii și tineri.

Obiectivul general al proiectului este diversificarea ofertei culturale la nivel de comunitate, în Câmpulung Muscel. Obiectivele specifice urmăresc întărirea participării comunității locale la evenimente culturale de anvergură internațională, realizarea legăturii dintre valorile culturale locale și creația muzicală contemporană și creșterea impactului economic al culturii asupra comunității locale. Articularea unor acțiuni dedicate membrilor comunităților locale crește notorietatea acestor comunități și a potențialului cultural al acestora, ca vector pentru dezvoltare locală durabilă prin cultură. Perioada de implementare este de 15 luni (aprilie 2023 – iunie 2024) și cuprinde organizarea unor sesiuni de masterclass și de creație muzicală, pe lângă tradiționalul concurs dedicat trupelor underground.

Proiectul „Școala de Rock Câmpulung” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1 (cod proiect 31) – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”. Valoarea finanțării este de 189.840 de lei, fără TVA. Proiectul este cofinanțat de Primăria Câmpulung Muscel cu 25.000 de lei fără TVA, sumă destinată premiilor acordate în cadrul concursului Posada Rock 2023.

Date de contact: Asociația Rock Culture, contact@posadarock.com.

Înapoi