Apa Sîmbetii

Facebook   Youtube   Website  

După începuturi tulburi ce pot fi trasate până spre anul 2009, membrii unui grup inițial numit în fel și chip au decis să preia titlul de "Apa Sîmbetii", și, din abudența incertă de genuri muzicale întrețesute, să abordeze un stil de muzică de amplă agresivitate și ritmică halucinantă, în efortul conștient de a reda prin sunet senzații externe experienței umane obișnuite.

Anul 2010 e.n. marchează incepția proiectului "Apa Sîmbetii", cu o avangardă formata din Mihai Dincă și Adrian Constantin la chitară, Radu Udroiu la bas, Mișu Petroșel la tobe și Stege la voce. Cu trecerea anilor, viziunea progresivă și amestecul de black metal, jazz și djent s-au cristalizat într-un stil propriu, unic. Albumul full-length intitulat Nihil Sapient a fost lansat în mai 2013 in clubul Private Hell din București, după susținerea multor recitaluri (în deschiderea concertului Venom de la Arenele Romane din 2011, la Casa Scriitorilor din Târgoviște și la Râșnov, în cadrul festivalului OST 2011).

Anul 2013 aduce ocuparea postului de basist rămas atunci vacant de către Dragoș Horodnic, colaborator mai vechi al trupei, înlocuindu-l pe Radu. Încep pregătirile unui nou album, cu dorința de a crea ceva mai exploziv și energic decât anterior, și încă mai neobișnuit ca sonorități, cu o nouă agendă lirică transumanistă, pe alocuri inspirată de filozofiile lui Nieztsche și Cioran. În 2014 se decide întreruperea temporară a activității, din motive complexe.

În iarna anului 2016 trupa reia intensiv lucrul compozițional, urmând ca în 2017 să i se alăture un nou percuționist (Teo Pop, de Taine și Cap de Craniu). În vederea unui nou album, Apa Sîmbetii continuă munca la compozițiile începute în 2014, cărora li se alătură piese noi și eclectice.

MEMBRI

Cristian „Stege” Stegeran - voce
Mihai Adrian Constantin - chitară
Mihai Alexandru Dincă - chitară și voce
Dragoș Ștefan Horodnic - bas
Teo Pop - percuție

Galerie de imagini

 

Alte trupe