Blacksheep

Facebook   Website  

BlackSheep a luat nastere in 2012, sub forma de proiect solo al lui Liviu Gugui, din dorinta de a experimenta o combinatie intre heavy-metal-ul traditional, death metal si elemente ale rock-ului anilor ’70. Ulterior, rezultatul conturat a fost denumit pe scurt death’n’roll, iar pentru ascultatorii de metal ce au experimentat si anii ’90, aminteste de ce faceau, spre finele acestei perioade, de trupe precum Carcass, Gorefest sau Entombed.

Albumul “BlackSheep – The future started yesterday” a fost inregistrat sub forma de album solo, integral de catre Liviu Gugui si a fost lansat pe data de 31 octombrie 2014. Albumul contine 9 piese originale, printre care si un featuring cu Martin Wittsieker - voce (Harasai – Germania) si Costin Chioreanu – bass (Bloodway – Rom). Albumul a beneficiat de o promovare sustinuta in mass-media de specialitate iar feedback-ul a fost unul foarte pozitiv. Atat de pozitiv incat Liviu se hotaraste sa transforme BlackSheep, dintr-o proiect solo de studio, intr-o trupa completa. Asadar, spre finele anului 2014 Liviu impreuna cu Dorin Costea – tobe (Dead Eye Dick - Rom) si Silviu Ruta – bass (Shesdead - Rom). Intra in sala de repetitii. Formula este completata prin venirea lui Andrei Costan – chitara (PshychoGod – Rom).

Pe data de 8 aprilie 2015 are loc debutul live al trupei in clubul bucurestean Question Mark. Dupa acest moment urmeaza numeroase aparitii in presa, precum si aparitii live importante, in cadrul Metalhead Meeting 2015, Rockstadt Open Air 2015, Posada Rock 2015, dar si concerte alaturi de trupe precum Gloryful si Sodom.

La inceputul anului 2016, locul ramas gol in urma plecarii lui Dorin Costea, este luat de Herman Heidel (Breathelast – Rom). In aceasta formula, in mai 2016 BlackSheep a lansat single-ul “Gunsmoke”, insotit de un lyric video semnat Costin Chioreanu.

In present trupa pregateste un videoclip pentru aceasta piesa.

Galerie de imagini

 

Alte trupe