Riot Monk

Ne-am format ca trupa sub numele de Riot Monk in Septembrie 2014 in formula - Radu Iaszbereny (voce si chitara), Mihai Goth - Mishu (chitara si voce), Gheorghe Lazar - Dede (bass), Szendrei Alexandru - Alec (tobe).

Startul a fost dat de catre Radu si Mishu care au inceput sa cante impreuna din anul 2007, sub numele de Radical Acoustic, abordand in principal coveruri intr-o prelucrare acustic/unplugged.

In 2010, formula s-a extins cu inca 2 membri un tobosar – Alec si un basist – Dede. Am abordat in principal repertoriu de coveruri dar si cateva compozitii proprii. Am avut numeroase cantari  de club dar pe scene in aer liber.

In 2013 sub numele de Radical Acoustic am participat la concursuri de rock - Rock in Iasi si Posada Rock, la acesta din urma am castigat Mentiunea.

In Septembrie 2014, am cooptat un nou mebmru - tobsarul Alec. Si am inceput sa sa lucram la noi compozitii proprii si astfel s-a conturat noul gen in care ne-am regasit ca trupa – Alternative/Grunge Metal. Treptat am alcatuit un program pentru cantari live, format in mare majoritate din compozitii proprii si cateva coveruri modificate complet in genul abordat de noi.

In formula asta noua, am simtit din ce in ce mai mult dorinta de a ne desparti de vechea imagine de trupa de cover (Radical Acoustic), si am hotarat sa luam unu nou nume si o noua imagine. Astfel am ajuns la RiotMonk si am adoptat acea imagine/logo (ne-am gandit la Monk ca prescurtare de la Monkey nu la denumirea englezeasca ptr Calugar J).

In Martie 2015, basistul Dede s-a mutat in alt oras si in locul lui a venit tanarul si talentatul Lorand Czibere (Lori) care a dat un plus mare de energie trupei noastre.

In aceasta ultima formula RiotMonk vrem sa cantam doar compozitii proprii si mergem doar pe directia aleasa – Alternativ/Grunge Metal. Compozitiile noastre au au power-ul si groov-ul metalului combinate cu refrene melodioase si sounduri moderne de chitari.

In mod cert toti membrii trupei am fost influentati in viata noastra de marile nume din muzica rock si asta se reflecta si in muzica noastra. Influente ca: Staind, Nirvana, Pearl Jam, Metallica, Pantera, SOAD, Limp Bizkit, etc

In 2015 am sustinut 21 de concerte in cluburi din Baia Mare (Route66, Rock’n Road, Logout), Satu Mare (Lokomotiv), Oradea (Abyss), Cluj Napoca (Jaxx Pub, Flying Cyrcus Pub), dar si in Ungaria Debrecen (Kaptar Club), a participat la concursuri cu specific rock (Jaxx Rock Battle – locul II, GBOB Romania – formatia cu cele mai multe premii obtinute in Romania), dar si pe scene mari la Plopstock, Dust Riders Moto Fest, Impreuna rezistam Colectiv Baia Mare, Christmas Rock Satu Mare.

Pentru viitor dorim sa avem cat mai multe cantari sa ne facem cat mai cunoscuta muzica noastra, sa continue linia compozitiilor proprii si sa scoate primul full album intr-un viitor cat mai apropiat.

In momentul de fata, RiotMonk se pregateste pentru turneul de lansare si promovare al primului material discografic – EP1, un EP ce contine 3 piese inregistrate, mixate si masterizate in Ungaria la MMP Studio Debrecen. EP-ul a fost inregistrat in toamna anului 2015.

Galerie de imagini

 

Alte trupe