Posada ROCK 2020 > Concurs

IMPORTANT

S-au stabilit TRUPELE FINALISTE ale concursului POSADA ROCK 2020! Detalii aici

După o lungă perioadă în care veștile proaste au fost predominante, venim în sfârșit cu o veste bună: ne-am hotărât să organizăm concursul Posada Rock 2020!

Posada Rock este cel mai vechi și cel mai important concurs pentru formațiile rock din țară, o rampă de lansare pentru trupele tinere. Având în vedere pandemia de Covid-19 și măsurile de prevenire a răspândirii luate de autorități, care au afectat grav întreaga industrie de evenimente și muzicienii români, considerăm că un ajutor, cât de mic, este necesar pentru supraviețuirea formațiilor de rock din România.

Dacă organizarea Festivalului Posada Rock 2020 a devenit imposibilă, am decis totuși ca în acest an să organizăm o ediție „în exil” a concursului Posada Rock, la București, la terasa Quantic, în perioada 18-20 septembrie 2020.

Chiar dacă, din motive de siguranță, dar și de buget, anul acesta nu ne vom putea bucura de atmosfera inegalabilă de la Câmpulung Muscel, de locația cu care ne-am obișnuit și în care vom reveni cu drag la ediția aniversară a festivalului de anul viitor, am decis să organizăm totuși concursul, pentru că ne dorim să venim atât în întâmpinarea publicului doritor de rock, cât și în ajutorul formațiilor care în acest moment nu mai au ocazii de a cânta live.

Concursul se va desfășura după regulile detaliate mai jos, în zilele de 18 și 19 septembrie, iar pe 20 septembrie va avea loc Gala Laureaților, în aer liber, la Quantic, în condiții de maximă siguranță, atât pentru spectatori, cât și pentru trupe și personalul tehnic.

La concurs se poate înscrie gratuit un număr nelimitat de trupe, iar 10 dintre ele vor fi selectate de către un juriu de specialitate pentru a cânta live pe scena de la Quantic.

Ca să participe la preselecția pentru concurs, formațiile doritoare trebuie să trimită până pe 11 septembrie 2020, la adresa de e-mail contact@posadarock.com, următoarele materiale:

  • cel puțin trei piese originale în format MP3;
  • minimum un material video sau un link către un material video care să conțină o piesă a formației interpretată LIVE;
  • biografia formației (membri, istoric, palmares etc.);
  • trei fotografii cu formația la o calitate cât mai bună.

Doar trupele care vor depune aplicații complete vor fi admise în preselecție.

Preselecția va fi făcută de către un juriu de specialitate. Numele membrilor juriului vor fi făcute publice la momentul oportun.

Cele 10 formații care se califică pentru finala de la Quantic vor fi anunțate cel târziu pe 15 septembrie 2020.

Pentru trupele participante la faza finală a concursului se asigură cazarea pentru membrii formației și maximum un însoțitor (manager, sunetist, promoter etc.) și transportul: bilet de tren clasa a II-a, bilet de autobuz sau combustibil (un autoturism per formație, max. 7,5L/100 km). Decontul transportului se va face doar la prezentarea biletului, bonului sau facturii aferente.

Fiecare formație calificată în faza finală a concursului va avea la dispoziție un total de 45 de minute pentru set-up, line-check și recitalul propriu-zis. Orice depășire a timpului alocat poate duce la depunctarea sau chiar eliminarea din concurs a formației respective.

După deliberările juriului, trupele clasate pe primele patru poziții la concursul din cadrul Festivalului Posada Rock 2020 vor fi premiate.

Premiile oferite formațiilor câștigătoare vor fi următoarele:

  • Marele premiu – 2.000 de euro
  • Locul 1 – 1.000 de euro
  • Locul 2 – 500 de euro
  • Locul 3 – 200 de euro
  • Premiul "Zaharia Rădulică" – 500 de euro.

Din motive de siguranță, vor fi puse în vânzare doar bilete pentru o zi, la prețul de 30 de lei/buc. și vor putea fi achiziționate online direct de pe pagina festivalului www.posadarock.com, din rețeaua www.iabilet.ro sau de pe pagina de Facebook a evenimentului începând de luni, 31 august. În măsura în care vor mai rămâne, vom vinde bilete și la intrare, la prețul de 35 lei/buc.

Concursul Posada Rock 2020 este organizat de Asociația Rock Culture, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Trupele participante la concurs sunt: